danielbroman.blogg.se

Hej! Mitt namn är Daniel Broman, jag är 18 år gammal och kommer ifrån Oskarshamn, där jag bott i hela mitt liv. Fram tills nu. Jag har valt att lämna mitt kära Sverige för att uppleva ett år som utbytesstudent i Kalifornien, USA. På denna blogg kommer ni kunna följa min resa under årets gång.

Drömschema

Publicerad 2015-01-16 07:58:22 i Allmänt,

Tjena bloggen! Ännu en skolvecka lider nu mot sitt slut och en efterlängtad långhelg väntar. Är ledig både måndag och tisdag nästa vecka, så det ska bli otroligt skönt. 
   Har inte riktigt hänt särskilt mycket denna veckan. Idag ändrade jag dock om mitt schema för denna terminen, som redan var riktigt chill, och gjorde det om möjligt ännu mer chill. Haha verkligen helt sjukt vad jag bara glider igenom skolan här, men jag är ju som jag nämnt tidigare inte riktigt här för att plugga ihjäl mig. Jag har numera 2 idrottslektioner om dagen, en vanlig och en styrkelyftslektion följt av geometry in construction där vi numera bara är ute och bygger skjul som vi sedan i slutet av året kommer sälja. Har även fortfarande kvar Engelska, Kemi och US History från förra terminen som även det är helt okej, speciellt US History där vi mestadels bara kollar på olika filmer som handlar om Amerikas historia istället för att ha vanliga lektioner. 

Idag var vi ute och åt med familjen och Shay's flickvän då de båda åker tillbaka till college imorgon efter deras galet långa jullov. Jag tror att de hade runt 6 veckors lov eller något liknande. Grymt avis. Lite tråkigt faktiskt att han åker tillbaka. Vi har umgåtts en hel del under tiden som han varit hemma, så kommer helt klart sakna att ha honom här hemma. Men vi lär nog ses till Spring Break igen som är ungefär samtidigt som påsklovet för er där hemma. Förhoppningsvis, om det blir som vi tänkt så kommer vi allihopa att åka ner till södra kalifornien, runt LA under Sping Break. Vilket vore riktigt kul! 

Trevlig helg, sköt om er! 

Sent inlägg om nyår

Publicerad 2015-01-11 02:51:03 i Allmänt,

Tjena alla vänner, släktingar, främlingar och familj som fortfarande kommer in och kikar på min blogg lite då och då. Jag är ledsen att det dröjer så länge mellan varje inlägg. Minns hur jag själv följde ett antal bloggar av dåvarande utbytesstudenter innan jag väl bestämde mig för att åka iväg på ett utbytesår. Och precis som min blogg gjort så dog även de allra flesta av deras ut efter några månader. Tyckte det var riktigt tråkigt att inte kunna följa dem lika väl som man kunde i början. Men nu förstår jag dem. Det är verkligen inte lätt att hålla motivationen uppe till att hålla bloggen uppdaterad, mycket svårare än man kan tro.
Men iallafall, även att jag inte skriver särskilt mycket så lever jag fortfarande drömmen här borta. Har det verkligen hur bra som helst. Nu har det gått lite mer än 5 månader och jag tänker tillbaks på allt jag fått uppleva och de drömmer jag uppnått. Som att få spela Football för High School-laget för en coach som tidigare spelat i NFL och som sedan även blev min nya värdfamilj, att få se en NFL-match på plats för första gången någonsin, att kolla på en baseball match i näst högsta ligan, och för att inte prata om alla underbara människor jag lärt känna. Och än har jag fortfarande några månader kvar att uppleva ännu mer innan det är dags att komma hem till alla vänner, flickvännen och familjen igen. Om det skulle vara så att någon som läser denna blogg skulle vara intresserad av att själv åka ett år som utbytesstudent så rekommenderar jag det starkt. Skulle det vara så att du har några frågor om det så svarar jag gärna på dem. Om det inte går att kommentera längst ner på sidan, då kommentarsfältet strulat lite, så hittar du mig säkert på facebook. 

Jag hade för övrigt en riktigt rolig nyårsafton. Jag, Adrien, Shay och hans kompis åkte upp till Reno, Nevada för att fira nyår med Shays vänner på det colleget där. Samma college där 49ers Quarterback gick för några år sedan. Ganska fett att få kliva ut på samma plan där han spelade. Hoppas att allas nyår var lika trevlig som min! 

University of Nevada RenoHittade en bild från när Vance lirade för Oakland Raiders back in the days. Haha han såg rätt beast ut.


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela