danielbroman.blogg.se

Hej! Mitt namn är Daniel Broman, jag är 18 år gammal och kommer ifrån Oskarshamn, där jag bott i hela mitt liv. Fram tills nu. Jag har valt att lämna mitt kära Sverige för att uppleva ett år som utbytesstudent i Kalifornien, USA. På denna blogg kommer ni kunna följa min resa under årets gång.

Paddle Boarding och framgång inom football

Publicerad 2014-10-30 03:48:03 i Allmänt,

Alo bloggen!
Har inte riktigt hänt något särskilt de senaste dagarna så har inte riktigt funnits mycket att skriva om.
I söndags åkte vi till american river för lite bad och paddle boarding. Var perfekt väder, inte för kallt och inte alldeles för varmt. Vattnet var aningen kyligt dock, men det gick helt klart att bada. Tempen har börjat sjunka rejält här borta, blir inte mycket mer än 20-25 grader om dagarna nu och på morgonarna kan det vara neråt 7-10 grader. Ganska ordentlig skillnad om man jämför med värmen som var här i början av året då det varje dag var mellan 35 och 40 grader.
   Annars har dagarna bestått av skola och träning som vanligt. Träningarna går faktiskt riktigt bra och började denna vecka spela med 1st string offense när vi spelar match på träningarna, alltså med de som startar i matcherna. Finns god chans till att jag kommer få gott om speltid på fredag, så det ser jag fram emot. 
   Märks gott och väl att halloween är runt hörnet. Man ser otroligt många som verkligen går all-in på att dekorera sina hus med skelett, spindelnät, gravkistor osv. Det märks att halloween är en tradition som är väldigt stor här borta. Så imorgon efter skolan ska vi åka till en farm där de odlar pumpor och plocka ut några för att gröpa ur och skära till. 
Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på vissa av husen så ni får se hur dedikerade vissa här är på att dekorera husen. 

Från American River:
KFC, Pizza, potatismos och korv, på en o samma tallrik med NFL på TVn. Blir knappast mycket bättre än så. 

Ha det bra o sköt om er! 

Snö i Kalifornien?!

Publicerad 2014-10-26 06:44:52 i Allmänt,

Tjena! 
Sitter just nu och kollar match 4 i bäst av 7 av World Series (Finalen i Major Baseball League) på tv mellan San Francisco och Kansas City. Är inget jättefan av baseball, men när det är final och när det är San Francisco som spelar så kan jag inte låta bli att ryckas med. Lovade även min kära vän Jompalainen att jag skulle sätta mig in mer i baseball under min tid här. Så då är ju World Series lite av ett måste. 

Tråkigt nog så föll vi tungt i gårdagens match mot El Dorado. Det var en otroligt jämn match där egentligen vilket lag som helst hade kunnat vinna. Men tack vare att resultaten från de andra matcherna i vår division gick våran väg så lever playoff-drömmen vidare. Tror dock att det kommer krävas att vi vinner båda våra återstående matcher. Men det är helt klart möjligt! 

Trots den tunga förlusten igår så har dagen varit riktigt bra. Har spenderat dagen tillsammans med Adrien, Lissa's syster och hennes man uppe i bergskedjan Sierra runt Lake Tahoe, ca 2000 meter över havet. Fick en otrolig chock när vi kom upp till toppen och det helt plötsligt började snöa?! Hade helt missat att tempen sjunkit så mycket då vi kommit så pass mycket högre upp över havsnivån. Hade verkligen inte förväntat mig att se snö här i Kalifornien under mitt utbytesår, men ack så fel jag hade. Sjukt hur klimatet kan ändras så mycket av bara en resa på 2 timmar innåt i landet. 

Sover även över här hos Lissas syster då både hon och Coach (yes, jag kallar honom fortfarande coach trots att jag bor med honom nu) är i LA just nu. 
   Är så grymt tacksam över att jag är omgiven av så oerhört underbara människor som gör mitt utbytesår så mycket bättre. Kunde inte ha det bättre just nu! 

Bilder från dagen:
Entrade idag även min femte delstat, Nevada. Var cirka 10 meter in innan vi vände, meeen, still counts ;) Hur grym Lake Tahoe trippen än var så var detta lätt höjdpunkten på dagen. Fick lov att plinka lite på deras gura som är gjord av Johnny Cash's son och som endast finns i limited edition. Värde? 6000 jäkla dollar!! Ljudet från den skönheten var som magi för öronen. Lite annat än gitarren man spelar på där hemma. 

Ha de gött och sköt om er.
   

Nystart

Publicerad 2014-10-23 20:30:34 i Allmänt,

Tjena bloggen!
Sitter just nu på min andra lektion för dagen som är Psykologi och har precis gjort klart en uppgift så har lite tid över till att bara slappa. Sitter och tänker lite på mitt bloggande och hur det blivit som jag befarat. Att tiden inte riktigt räcker till för att göra inlägg regelbundet och att jag inte riktigt har suget för det. Men så insåg jag att, alla inlägg jag gör är så otroligt långa och att det är just därför det tar upp mycket tid för mig att blogga. Vet inte riktigt varför jag satt det kravet på mig själv att alla inlägg jag gör ska vara så långa, det har bara blivit så.
Hur eller hur har jag nu bestämt mig för att försöka hålla mig till att göra lite kortare och mer simpla uppdateringar och då förhoppningsvis ha det lättare att hitta tiden till skriva oftare. Vi får väll se hur detta kommer gå, men känns som att det är värt att ge det ett försök iallafall! Förhoppningsvis får jag även tillbaka suget till att blogga i samma veva, nu när det inte längre kommer krävas så mycket energi till det hela! 

Medans jag ändå skriver kan jag passa på att säga att LA-trippen förra helgen var grymt rolig. Trots den knappa tiden vi hade där så hann vi ändå med att besöka Shay's (deras son) college Occidental i centrala LA innan hans match för att önska honom lycka till. Vi åt även middag med en av deras två döttrar, Aislynn, och hennes pojkvän innan matchen. Var roligt att träffa dem och ser fram emot att lära känna dem och även den tredje dottern som bor Reno, Nevada ännu bättre i framtiden. Troligtvis kommer alla "barnen" hem till Thanksgiving som snart är här så då kommer vi ha gott om tid till att umgås o lära känna varandra. 
Tyvärr förlorade Shay's lag matchen rätt stort, men det var fortfarande en häftig upplevelse att gå på matchen, speciellt med VIP-biljetter så man hade åtkomst till att gå ner på planen och se matchen från sidlinjen! 

Occidental College

Hann även med att besöka ett av Los Angeles baseball-lag's arenor. Helt otroligt hur stora och grymt gjorde proffs-arenor är gjorde idag. 

Imorgon spelar vi våran viktigaste match för säsongen mot El Dorado på hemmaplan. Vinner vi imorgon har vi väldigt god chans att gå till playoffs, men förlorar vi så kan det bli tufft. Så imorgon gäller det verkligen!

Hoppas verkligen att detta kan bli något av en nystart för bloggen. Men kan inget lova. Sköt om er och så hörs vi förhoppningsvis snart igen!


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela