danielbroman.blogg.se

Hej! Mitt namn är Daniel Broman, jag är 18 år gammal och kommer ifrån Oskarshamn, där jag bott i hela mitt liv. Fram tills nu. Jag har valt att lämna mitt kära Sverige för att uppleva ett år som utbytesstudent i Kalifornien, USA. På denna blogg kommer ni kunna följa min resa under årets gång.

Happy Thanksgiving

Publicerad 2014-11-30 06:42:11 i Allmänt,

Yes, så i torsdags var jag alltså med om min första, men förhoppningsvis inte sista, Thanksgiving a.k.a "Family, Football and Food-Day". Som ni hör på de två olika namnen så handlar dagen om tacksamhet för allt som man har här i livet, samt om att spendera tid med sin familj, äta god mat och kolla på Amerikansk Fotboll hela dagen lång.
Dagen började med att familjen åkte och spelade tennis en stund på morgonen, något vi börjat göra mer och mer nu på senaste. Efter det åkte vi hem och förberedde det sista innan det var dags att åka och träffa en liten del av släkten till familjen för att fira Thanksgiving. Väl där umgicks vi, tog bilder, kollade på fotboll och åt en otroligt god Thanksgivingmiddag där all traditionell mat för högtiden erbjöds såsom: Kalkon, skinka, potatismos, mac&cheese, sweet potatoes, gravy osv. Innan middagen spelade även dottern till de som vi var hos en av hennes egna låtar och herrejäklar vilken stämma den tjejen hade! Fick höra att redan som 12-åring gjorde hon sina egna låtar. Hon är 18 nu. Skulle absolut inte förvåna mig om hon blir något stort om några år. 

Dagen efter var även den hur grym som helst. Hela familjen åkte ut till ranchen och spenderade en heldag där. Vi kastade hästsko och frisbee, spelade pingis och bara tog det lugnt. Har verkligen varit roligt att lära känna "barnen" i familjen bättre under tiden som de varit hemma på Thanksgivingledigheten. Ser fram emot att se de alla igen om någon vecka då det är dags för jullov! Helt sinnessjukt att det snart redan är Jul.. Svårt att tro när man de senaste dagarna har kunnat gå runt i endast T-shirt och shorts utan problem utomhus. 

Sköt om er! 

Thanksgiving
En liten bit av all mat som serverades.Dagen vid ranchen


Merci de lire mon blog dominique, joyeux thanksgiving !

Murica

Publicerad 2014-11-24 08:02:30 i Allmänt,

Tjena!
Kom hem från ranchen för någon timme sedan där vi spenderat hela dagen med att fixa i ordning och greja. Då Lissa och Coach köpte ranchen förra året som något av ett renoveringsprojekt så finns det fortfarande ganska mycket kvar att göra, men det tar sig definitivt och det lär helt klart bli riktigt fint när det väl är klart. 
Hann även med att få testa på att skjuta med ett gevär för första gången någonsin. Ett shotgun dessutom. Riktigt mäktig känsla att avfyra ett sånt kraftfullt vapen må jag säga! Mamma du kan vara lugn, allting gick självklart säkert till. 
Denna länk borde ta er till ett filmklipp på det hela: https://app.videofy.me/redirect/to_app?url=videos/9228535
 Rekylen kändes kan jag lova! 

I fredags hade jag även avslutningsbanquet med fotbollslaget. Coacher, spelare och föräldrar träffades alla i skolans cafeteria, som var dekorerad av alla föräldrar, för att äta middag tillsammans, dela ut priser och få ett redigt avslut på säsongen. Det var en trevlig kväll med mycket skratt och gutt tugg. Fick även motta en hel del materiella minnen från den gångna säsongen. Fick bland annat ta emot min matchtröja, som helt klart följer med hem till Sverige, fick även mitt "C" som alla som spelar en varsitysport på Cordova får. Den syr man sedan fast på sin letterman jacket som man får på slutet av året. Fick även ta emot en brosch för att sätta fast på jackan som är ett tecken på att man spelat football som senior. 
Kommer verkligen att sakna detta laget, men sån tur är så stöter jag ju på de flesta av lagkompisarna i skolan iallafall. 
Ha det gott och sköt om er!

Komplikationer med kommentarer

Publicerad 2014-11-22 19:28:18 i Allmänt,

Har fått höra att vissa stöter på problem när de försöker lämna en kommentar här på bloggen. Det poppar upp att jag måste godkänna den eller något liknande för er. Tyvärr är jag ju fortfarande något av en nybörjare när det gäller bloggandet, så hittar inte riktigt vart jag kan godkänna kommentarerna. 
Så skulle det vara så att någon gärna skulle vilja lämna en kommentar så är ni varmt välkomna att göra det på meddelande på facebook eller skicka ett mail till: danne.broman@hotmail.com . 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela